29 Ekim 2014 Çarşamba

Zabıt Katipliği İçin Nasıl Klavye Çalışılmalı

KLAVYE ÖĞRETMENİM

---ON PARMAK YAZIM KURALLARI
Zabıt Katipliği İçin Nasıl Klavye Çalışılmalı
**Parmaklar  temel sıra tuşlarına sol işaret parmağı “a” harfi sağ işaret parmağı “k” harfine gelecek şekilde sırası ile yerleştirilmelidir .. bunun adı Temel sıra tuşlarıdır..
**Parmaklar  temel sıra tuşları üzerinde bükük bi şekilde durmalı(pençe) gibi  ve kesinlikle bilekler  masaya temas etmemelidir yani boşlukta (yukarda) kalmalıdır.
**Yazım esnasında kesinlikle KLAVYEYE  bakılmamalıdır. Hatalı yazımlarda YANLIŞLAR KESİNLİKLE DÜZELTİLMEMELİDİR.
**Parmaklar temel sıra tuşları haricinde başka bir tuşu kullandığında tekrar eski halini almalıdır.
**Her yarım saatte bir dinlenerek kas gerginliğini ortadan kaldırmak amacı ile parmak egzersizleri yapılmalıdır.
**Bütün harf egzersizlerini bitirdikten sonra klavyedeki tuşların refleks yoluyla elde edilip edilmediği kontrol edilmeli. Eğer aksayan bir harf varsa tekrar o harfin egzersizi yapılmalıdır.
**Yavaşlatan ve zor yazılan kelimeler sık sık tekrar edilmelidir.
**Yazıya başlamadan önce tamamıyla her şeyi unutup o anki yazacağınız metne odaklanmanız gerekmektedir
**Sınav heyecanı açısından devamlı 3 dakikalık testler tutmak sınav anındaki heyecanınızı yenmeniz için çok faydalı olacaktır,
**Sessiz ortamlar yerine gürültülü veya yanınızda biri olarak çalışmak yine sınav heyecanınızı yenmenizde faydalı olacaktır.
**Bütün harf metin kelime cümle ne varsa her daim KAĞIT üzerinden çalışılacaktır yani ekrana bakmadan klavyeye bakmadan derslerin hepsinin çıktısını alıp kağıt üzerinden çalışmanıza devam ediniz.. unutmayın sınav anında ekrana bağlı olarak çalışan bir aday daha çok hata yapacaktır ve netleri de o derece düşecektir.
**Devamlı 3 dakika tutarak çalışıyoruz arkadaşlar ilk başta öğreneceğiniz şeylerin başında bu geliyor .. çünkü gireceğiniz sınav 3 dakikalık bir sınav ve buna bi şekilde kendinizi alıştırmanız lazım  ayrıca herzaman 3 dakika tutarak çalışmak netlerinizi daha çabuk artıracaktır. Süre tuttuğunuzda daha çok yazma arzusu olacak belli bir hedefe ulaşma isteği olacak . tam tersi süresiz çalışmalar  monoton ve belli bir süre sonra sıkılmanızı sağlayacaktır ayrıca daha çabuk yorulmanıza neden olup çalışma sürenizi kısaltacaktır..
**Harf çalışmasına ilk başlarken her zaman için harflere sert ve hızlı vuracaksınız.. hafif çelimsiz vuruşlar ileriyi düşündüğümüzde yanlışlarınızın çok çıkmasına sebep olur  iyi dolayısıyla gireceğiniz sınavdaki başarınız da düşer
**Harflere mümkün olduğu kadar fazla zaman ayırınız.. Unutmayın ki harfleri çok az yazıp geçerseniz ilerde metin yazmaya başladığınızda hem çok yanlışınız çıkar hem de fazla hızlı yazamaz az net çıkarırsınız her harfe gereken özeni gösteriniz. Unutmayın sağlam temelli bir bina, depremde yıkılmaz . Aksine eksik atılmış temele sahip olan bir bina elbet yıkılacaktır.
**17  gün boyunca günde 2 harf uygulamalarını  tamamladıktan sonra tabi bunun da şartı işte ben sıkılıyorum 2 tane uygulamayı bitirdim hemen 3 e 4 e geçeyim diye düşünmeden ki zaten böyle düşünen biri baştan kaybetmiş demektir günde 2 egzersiz bütün çalışma saati boyunca tekrar tekrar baştan yazılacak ama 2 egzersiz aşılmayacak.. bizim burda size katmaya çalıştığımız en önemli şey sağlam bir temeldir eğer bu temeli sağlam atarsanız inanın ilerde çok güzel netler çıkaracaksınız bütün bunları tamamladıktan sonra   artık 3 dakikada yaklaşık 90 kelime yazabilir bir duruma geleceksiniz
** Günlük çalışma saatiniz ilk başlayan bir aday için sabah 2 3 akşam da 2 olmak üzere 4 5 saatin altına kesinlikle düşmeyiniz..
***Bütün bu çalışma egzersizlerini bitiren arkadaşlar  metin yazmaya başladıkları an… her metni 2 kez yazıp geçecek.. hiçbir metin üzerinde durulmayacak . işte efendim her metinde 90 ı geçene kadar o metni devamlı yazayım durmadan gibi düşünceler  sizi artırmak yerine azaltacaktır … Son tekrarımdır.(metin yazarken ekrana bakmak yok klavyeye bakmak yok yanlışları düzeltmek yok bilekleri masaya yapıştırmak yok tuşlara nazik nazik vurmak yok 3 dakika tutmadan metin yazmak yok bunlar altın kurallardır)  bu tecrübelerimizle sabitlenmiş bir durumdur o yüzden her metin 2 kez yazılıp geçiyor yüksek te yazsak düşük te yazsak ve toplamda 5 6 metinde bi 20 dk ara veriyoruz ki bu çok önemli dinlenerek çalışmak oturup 2 saat hiç dinlenmeden çalışmaktan  Edirne ile Kars arasındaki fark kadar önemlidir,

** Unutmayın başarı disiplinli ve düzenli çalışmayla gelecektir bütün bu yazdıklarımı harfiyen yerine getiren arkadaşlar hedefledikleri neti  çok rahat yazabileceklerdir… Hepinize başarılar dilerim.

Yusuf Şahin